Is it love? Duett med Frank Ådahl

CD

2016 gav jag ut en samlingsbox '25 år med Lena Maria' med tre CD och totalt 45 sånger. Jag valde ut de populäraste sångerna från de 10 CD jag tidigare gjort. Nu har jag färdigställt hela albumet så du kan lyssna till det även på YouTube/lenamariacom.

Sångerna för minnen tillbaka till mig så klart. Och en av sångerna fastnade lite extra när jag gjorde iordning YouTube-versionen. 'Is It Love' är en duett med Frank Ådahl. Texten utgår från bibelberättelsen om kvinnan vid Sykars brunn som mötte Jesus. Sången finns med på CDn 'Mitt Liv' inspelad 1994 då Anders Wihk och jag gjorde den dyraste platta jag någonsin gjort. Över 100 musiker var med och spelade, och Bernard Löhr var vår tekniker. Vi åkte t.o.m. med stora tunga rullband till Hollywood för att spela in percussionisten Alex Acüna och gitarristen Larry Carlton. Ett oförglömligt minne!

Skickar också med vad jag skrev i konvolutet av denna samlingsbox: '25 år med Lena Maria':

Kära lyssnare,
25 år - en ganska ojämn summa - men värd att firas! Att försöka berätta vad jag fått vara med om på ett kortfattat sätt så här på ett CD fodral är en omöjlighet men allting började en gång tack vare simningen. Under tiden jag var elitidrottare i handikapplandslaget och samtidigt studerade på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm gjorde Sveriges Television en dokumentär om mig som öppnade vägarna både i Sverige och senare även i Japan och andra Asiatiska länder.
Anders Wihk var min trogna pianist, arrangör och producent de första 12 åren och den resa vi gjorde tillsammans kommer alltid att vara den längsta och mest fantastiska resa jag varit med om som sångerska. Lilla jag, farmarflickan från Habo, stod på de största och förnämsta scenerna som många av mina studiekamrater bara drömde om. Jag har fått sjunga tillsammans med fantastiska musiker och sångare och den värme jag fått från alla håll har fått mig att fortsätta år efter år. Nu är de 25 stycken och idag är jag fortfarande lyckligt lottad som får jobba med så underbara musiker. Vad framtiden har att bjuda på har jag ingen aning om, men jag tackar Gud för varje ny dag, varje nytt möte och varje ny sång!
Med önskan om en trevlig lyssning.

 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar