Header Min stiftelse

INSAMLINGSSTIFTELSEN LENA MARIAS VÄNNER

SYFTE & MÅL

Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner samlar in pengar till personer
med olika funktionsvariationer med speciella behov runt om i världen.

Vårt ändamål är att bedriva diakonal verksamhet tillsammans med och för personer som på grund av funktionsvariationer, sjukdom eller ålder behöver speciellt stöd.

I samarbete med såväl systerorganisationer utomlands som med representanter för kyrkor och kristna hjälporgan, vill insamlingsstiftelsen också bedriva hjälpverksamhet bestående av bistånd till personer med funktionsvariationer i andra länder.

STYRELSE

Styrelsen med kant

Det här är vi i styrelsen från vänster:

Thomas Ekman, Rut Lindmark, Patrik Vendelius, Lena Maria Vendelius, Inger Ekman, Rolf Johansson och Anna Johansson

 

8 oktober 2021 avled Thomas efter en tids sjukdom. Han var en oerhört vis, varm och empatisk människa som såg varje människa han mötte med kärlek. Thomas och hans fru Inger har varit med i stiftelsens styrelse sedan starten och vi saknar honom enormt. 

LITE HISTORIA

Familjen Nichescu

Fam_Nichescu.jpgFör flera år sedan hade jag glädjen att få hjälpa en rumänsk familj – Familjen Nichescu. Sergiu, mannen i familjen, saknar armar precis som jag men våra liv har sett helt olika ut.

Under 2004 och 2005 genomförde jag tre turnéer där pengar samlades in så att Sergiu och hans familj kunde köpa en egen lägenhet i Timisoara. Detta blev startskottet för min Insamlingsstiftelse Lena Marias Vänner.

På mina turnéer träffar jag ibland personer medfunktionsvariationer som är i behov av hjälp. Genom insamlingsstiftelsen kan jag nu hjälpa fler. Min mission är att hjälpa en och en i taget som behöver hjälp.VÅRA PROJEKT


Christian care foundation for Children with Disabilities (CCD)
CCD Lena Maria and children.jpg

På mina turnéer i Thailand har jag genom mina konserter samlat in pengar till ett barnhem i Bangkok för barn med olika handikapp. I Thailand är det fortfarande en stor skam att få ett barn med ett handikapp. Man anser att familjen har dålig karma. Väljer man att behålla ett sådant barn får det besvärliga konsekvenser för hela familjen. Därför väljer många mammor att överge barnet.

Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner stödjer CCD som drivs av kristna thailändare och i samarbete med sjukhus och andra instanser i samhället tar de hand om hjälplösa barn. Det är en glädje att besöka barnhemmet varje gång jag är i Thailand.

Du kan läsa mer om barnhemmet på deras hemsida: ccdthailand.org


Moses Murungi 

Moses.jpg2012 hade jag den stora glädjen att genom min stiftelse hjälpa en pojke i Uganda. Han heter Moses Murungi och föddes med halva armar och halva ben. Moses gick i en vanlig klass i grundskolan och har lärt sig skriva genom att hålla pennan mellan sina armstumpar. Han är oerhört framåt och driftig!

Hans föräldrar bar honom de ca tre km till och från skolan men när han började bli större och tyngre och de behövde något att färdas på. Insamlingsstiftelsen köpte då hans familj en “Bodaboda”, en motorcykel till hjälp.

Nu har Moses har gått hela grundskolan och vidareutbildar sig nu på St. Augustine's College i Wakiso. Insamlingsstiftelsen fortsätter stödja Moses genom att betala hans 5-åriga utbildning. 

 

Lena Maria Vendelius
Ordförande & Grundare

 Här följer en film som handlar om insamlingsstiftelsen. 

Vill du ge en gåva?

Rubrik Donera 400x400.jpg

GE ETT BIDRAG

Det finns flera sätt att stödja stiftelsen. All info hittar du här.