Only You! Men inte den du tror...

Smile foto DSC1294

Håller jag på att bli en YouTuber?

Jag sitter i kontoret framför datorerna och klipper ihop mp4-filer av mina CD-skivor och laddar upp på min YouTube-kanal. Jag hör bara några sekunder av varje låt men minnena är många och flashar förbi i tankarna.

Ett minne handlar om när jag gick på gymnasiet, då åkte vi med klassen till London en vecka. Vi shoppade, gick på museer och framför allt så såg vi flera musikaler! En av de musikalerna som jag fastnade för var Starlight Express, skriven av Andrew Lloyd Webber och Richard Stilgoe. Den handlar on det gamla ångloket Rusty som tävlar mot bl.a. dieselloket Greaseball och det datorstyrda Electra. Sångarna som spelar de olika loken åker runt på rullskridskor, även på banor ute bland publiken. Superhäftigt tyckte jag som åkte skridskor som barn på sjön hemma med en kudde fastspänd på rumpan eftersom jag trillade hela tiden men kunde sätta mig mjukt varje gång...

Den sång som jag riktigt fastnade för heter 'Only You'. Den börjar med raderna:

Only you have the power to move me
and together we make the whole world move in sympathy

Fritt översatt
Bara du har kraften att röra/beröra mig
och tillsammans får vi hela världen att röra sig i sympati

2008 producerade jag själv för första gången en CD som var en stor produktion med 'Stockholm Session Strings' och många andra fantastiska musiker. Vi spelade in CDn hos Roger Krieg som var ett ovärderligt stöd under hela produktionen. Det var en fantastiskt rolig utmaning där jag fick välja allt själv; musiker, sound, layout och inte minst vilka låtar som skulle vara med. Only You blev en av de utvalda sångerna och den fick jag den stora glädjen att sjunga tillsammans med Geir Rønning! Tycker den passar bra att lyssna till i denna corona-tider som aldrig verkar vilja ge sig.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar