Paralympics igång!

Sim bild från SVT 2

I skrivandets stund pågår invigningen av Paralympics. Och när jag tittar på det så strömmar många minnen till mig.

Att som en av alla idrottare få sitta där på första parkett i den jättelika arenan i Seoul 1988 på invigningen, förväntansfull och spänd inför alla tävlingsdagar, var en enorm upplevelse. Som för alla elitidrottare så är ju OS den absolut största tävling man kan tävla i. Och som idrottare så krävs det en enorm förberedelse, oändligt många träningstimmar och starkt psyke för att hantera tävlingsnerverna.

SVT gjorde en dokumentär om mig och mina förberedelser som du kan ta del av på SVT Öppet Arkiv

TITTA NU » 

1998 var det Vinter-Paralympics i Nagano i Japan. Då hade jag den stora glädjen att få framträda tillsammans med pianisten Anders Wihk på invigningen. Det var en av de största upplevelserna som sångerska jag varit med om. Jag fick sjunga inför kejsaren och hans familj, alla elitidrottare från världens alla hörn och en enorm publik med tiotusentals personer för att inte tala om alla tv-tittare i hela världen.

Och ska jag jämföra så måste jag erkänna - det var roligare att sjunga än att simma!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar