Våffeldagen / Vårfrudagen / Jungfru Marias bebådelsedag

våffla

Har du mött en ängel? Jag menar en riktig? Ibland säger vi att någon är en ängel när de gör något riktigt snällt. Men jag tror också att det finns riktiga änglar som vi inte ser, med vissa undantag såklart, en del har sett en riktig en.

Det har inte jag, tror jag inte i alla fall, men jag har upplevt hur de varit nära och hjälpt mig när situationer jag hamnat i kunde ha gått riktigt illa. Framför allt när jag snavat och fallit, speciellt en gång när jag föll huvudstupa ner för en trappa. 

Men en som träffat en riktig ängel var Maria. Hon fick träffa ärkeängeln Gabriel som berättade att hon skulle bli gravid med en son som senare fick namnet Jesus. Det står att hon blev förskräckt. Ja, vem skulle inte bli det? Men Gabriel sa att hon inte skulle vara rädd.

Undrar vilken storlek änglar har? Jag flyger ofta när jag turnerar som sångerska och varje gång vi lyfter och landar så ber jag Gud att han ska säga till massa änglar att hålla planet stadigt. En gång upplevde jag det som att den Helige Ande sa till mig; Men Lena, hur små tror du egentligen mina änglar är? Det räcker med en eller två änglar att skydda ett stort flygplan...

Idag ska jag fira att jag har änglar runt mig men en (eller två) våfflor. Det är bland det godaste jag vet!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar