Ta hand om ditt yttre!

Måla

Va? Men nu har hon väl skrivit fel? kanske du tänker. Ta hand om ditt inre brukar man ju säga. Jo, det finns många kloka ord och många böcker skrivna om detta. 

Min man Putte målar just nu om vårat hus. Ett enormt jobb som alla vet som någon gång målat om ett hus. Varje liten centimeter ska täcktes av en jämn yta färg. När jag satt och tittade på hur arbetet långsamt framskred så funderade jag på hur jag tar hand om mitt eget yttre.

Jag har aldrig riktigt tänkt så innan. Ofta tänker jag på hur jag tar hand om mitt inre för att må bra. Men mitt yttre? Det handlar ju inte bara om att färga hårbotten som vuxit ut eller smörja in sig krämer som föryngrar huden och motionera och hålla sig smärt. Det handlar ju mycket mer om vad mitt yttre uttrycker. Vad ser människor när de möter mig? Är det bara en fasad? 

För att vi ska må bra i vårt hus kan vi inte bara putsa och feja inomhus, även utsidan måste tas om hand för att huset inte ska ruttna och brytas ner av väder och vind.

Så på samma sätt behöver jag även ta hand om min kropp så den håller för livets alla väder och vindar. Jag önskar att precis som nu när huset blir så vackert och inbjudande att även mitt eget yttre avspeglar mitt inre så att de jag möter ser värme och kärlek. 

Ja, lite så gick mina tankar denna fredag eftermiddag. Och med det önskar jag trevlig helg!


1 kommentar

CATRIN sjögren
 

Jättefint beskrivet. Att ta hand om.det yttre kan också hjälpa det inre på traven. En fin helg önskar jag också medan jag övar sång inför en minikonsert i november...med en tolkning av Din tolkning av I'm so excited i reppan. Tacksam🎶🎶🙏

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar