Han är min sång och min glädje - Skivrelease

Skivrelease

29 juli hade jag releasefest tillsammans med Ahlgrens kapell. Vi sjöng sånger från nya CDn "Pappas Bästa 3" tillsammans med hela publiken som fyllde hela Habo missionskyrka till sista plats.

Allt började för 20 år sedan då pappa önskade sig en skiva med sina favoritsånger på till sin 60-årsdag. Det blev en cd som vi kallade Pappas Bästa och jag sjöng in sångerna tillsammans med min vän Iréne Kristérn. Iréne kom till releasen och vi fick äntligen, efter många år, sjunga tillsammans igen.

Jag har gjort ett sånghäfte med texter till alla 40 sånger från de tre Pappas Bästa-skivorna som delades ut och som alla fick sjunga ur. En av sångerna vi sjöng tillsammans och som finns med på nya CDn var "Mitt liv, Min lovsång". Till firandet kom Eva & Lars Mörlid och Karin & Peter Sandwall - så roligt! - och Peter berättade om sången och hur den kom till och sedan fick jag till min förtjusning sjunga sången duett med Lars. Under refrängen ställde sig hela den fullsatta kyrkan upp och sjöng med! Då gäller det att hålla i sig så man inte börjar gråta, för då blir det svårt att fortsätta sjunga...

Som kronan på verket höll min bror Olle ett strålande tal med en lång dikt på rim, en ådra han ärvt av far. Och så sjöng vi Ingemar Olssons låt "Dela med dig" tillsammans samtidigt som vi samlade in pengar till det missionsprojekt pappa önskade pengar till. Mobila skolor i centralasien.

VI fick också hälsningar från andra sångförfattare på skivan; Ingamay Hörnberg & Lennart Sjöholm, Ingemar Olsson, Roland Utbult och Evie & Pelle Karlsson. Min fantastiska hovfrisör Stefan Bomberg gjorde mig så fin med blommor i mitt hår! Och tillsammans med underbara musiker Daniel Stenbaek, Viktor Olofsson, Oscar Eriksson Uggla och Magnus Ahlgren går denna release till historien som ett härligt minne.

Skivor och sånghäften går att beställa på butiklenamaria.com »

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar