Tänk att få sjunga för publik igen!

Holmberget Torshälla

Att inte ta allt för givet... har många av oss lärt under de år då pandemin spreds över hela vår jord. Mars 2020 kommer att för alltid finnas kvar i mitt minne som månaden då allt planerat i min kalender suddades ut. Vilket år 2020 skulle blivit! Jag hade så mycket roligt inplanerat. Många pensionärsgrupper från hela södra Sverige skulle besöka min i min lokal. Japanturné var inplanerad under våren och många sånguppdrag kontrakterade under året. Men som sagt, på en vecka ställdes det mesta in.

Vad gör man då? Ja, som så många gånger i mitt liv när saker inte blir som man tänkt eller när jag "inte kan vara med" som t.ex. i grundskolans basketbollspel. Jag kunde satt mig på bänken och deppat. Man måste använda händerna att ta i bollen i både handboll och basket så det kan man ju säga diskvalificerar mig. Men jag tycker det är tråkigt att deppa. Så istället frågade jag min lärare om jag fick vara domare. Visst! Det fick jag. Fick till och med låna hans visselpipa. Och plötsligt fick jag bestämma över hela klassen!

Så vad gjorde jag då när uppslag efter uppslag gapade blankt i min kalender? Ja, inte satte jag mig på bänken då heller. Jag anmälde mig till en kurs som jag såg reklam för på Facebook som Inspiro Academy höll i och jag lärde mig på 10 veckors heltidsstudier att göra kurs på nätet. Jag gjorde en sångkurs med sånglektioner. Först en gratiskurs med tre lektioner på nätet. Och sedan en 10-veckorskurs som kunden betalar för med instruktionsfilmer och lektioner som jag ger online och övningar, sånger m.m. I skrivandets stund har jag haft nästan 4000 elever som gått gratiskursen och 47 elever som gått den stora kursen.

Många saker har hänt sedan mars 2020 både i världen, i Sverige och i min egen lilla värld. Men nu! Nu får jag vara ute och sjunga igen och det är så roligt. Roligare än det var innan, förmodligen för att jag inte längre tar det för givet.

Detta tycker jag bilden uttrycker! Den är tagen av fotografen Kjell Carlsson som gett mig tillåtelse att använda den. Han och många med honom trotsade det efterlängtade regnet förra helgen och kom till Holmberget i Torshälla utanför Eskilstuna och lyssnade till min konsert. Sååå roligt!

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar