RPG Ljungby besökte Lena Maria i Jönköping

IMG_0119

I torsdags var RPG i Ljungby och besökte mig. Det är verkligen roligt att äntligen få börja välkomna grupper till min lokal. Fick tillskickat mig ett reportage som trycks i Smålänningen och i RPGs rikstidning och som jag tyckte kunde vara roligt att även dela här!

75 förväntansfulla RPG - medlemmar steg ombord på de två bussarna med destination Jönköping denna gråmulna torsdag. Ljuset i novembermörkret blev besöket hos Lena Maria Vendelius, tidigare Klingvall i hennes lokal och butik i ett f.d. Tehus utefter Brahegatan i Jönköping. Att få möta denna positiva person lockade oss alla, både att dra på smilbanden och att bli på gott humör.

Efter att hälsats välkomna, bjöds vi ta plats vid de dukade kaffeborden och visst smakade det gott med kaffe och hembakat efter bussturen från Ljungby. Så vände vi oss mot scenen och Lena Maria som trots sitt funktionshinder, då hon föddes utan armar och med ett förkortat vänsterben, har energi och förmåga att sprida glädje runt sig. Då i egenskap som sångerska, föreläsare, författare till självbiografier, mun- och fotkonstnär och dubbel guldmedaljör vid VM i handikapp simning. Hon driver dessutom sin butik Lena Maria med Svenskt hantverk och Fair Trade varor till försäljning där hon också tar emot gruppbesök, som vårt idag, då hon underhåller med sånger och berättelser.

Hennes berättande varvat med sånger som O Store Gud på Thailändska och You Raise me up gjorde att tiden tycktes flyga förbi. Vi tar till oss hennes förklaring till bruket utav ordet handikapp, Lena Maria menar att vi alla har en form av handikapp, inte någon kan klara allt, sedan kan handikappet variera från fall till fall, när man inte klarar någonting då är man helt handikappad men när man klarar vissa saker, då är man inte fullt lika handikappad längre. Själv betraktar hon sig inte som handikappad eller funktionsnedsatt i större utsträckning och vi håller alla med, för hur skulle hon annars ha klarat av att fira 30 år som artist, varit 50 gånger i Japan på konsertturné och mycket annat. Vår ordförande Leif Nilsson överlämnade Sölve Rydells ”Boken om Ljungby” som ett minne utav RPG Ljungbys besök och vi instämde med ljudliga applåder.

Tillbaka i bussarna var vi överens om att vi haft en trivsam eftermiddag, detta var ju den andra av två gratisresor för vår förening, tack vare vår ordförande som sökt bidrag för och arrangerat resorna. Vi tackade honom med en varm applåd vid hemkomsten till Ljungby och ser nu fram mot stundande Julfest.

Ljungby 22/11 2021
För RPG Ljungby
Jan-Erik Hult 

Bildtext: Leif Nilsson tackar Lena Maria med Boken om Ljungby.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar