Discografisidan klar!!!

Lyckliga dagar
Nu ligger alla drygt 80 CD/kassetter/VCD/DVD som jag spelat in eller medverkat på upplagda på min hemsida: lenamaria.com/discografi. En del av dem finns till försäljning i min nya webshop: butiklenamaria.com som undan för undan fylls på med fler varor under våren.

I sommar firar jag 30 år som artist! Så roligt det ska bli. Jag hoppas det blir möjligt att ses i sommar på konserter. Och om du som läser detta och tycker att jag ska komma och sjunga just i din hembygdsgård eller kyrka, be föreningen eller församlingen kontakta mig om de tycker det är en bra idé.

Det har varit ett väldigt roligt men tidskrävande arbete att scanna in alla skivor, bearbeta bilderna och skriva texter. Men nu finns de där! Så många minnen och anekdoter som dykt upp när jag har hållt på med detta. Och de vill jag gärna dela med mig av. Så först ut är min senaste CD: Lyckliga dagar som jag spelade in till mitt 25-årsjubileum som artist. Hälften av sångerna har jag skrivit själv. De har tidigare getts ut i Asien på engelska. Till mitt 25-årsjubileum översatte jag dem till svenska och gjorde nyinspelningar av dem. De andra 6 sångerna på skivan är Ted & Kenneth Gärdestads sånger. Varför då, kanske du undrar?

i maj 2010 hade vi en vernissage på Mun- & Fotmålarnas galleri på Bergshamra torg i Solna i Stockholm. Per Ragnar invigde och jag sjöng några sånger. Efteråt satt jag och signerade mina CD. Då var det en man där i kön som köpte en av mina CD. Han fick den signerad och sedan när allt var betalt och klart så sträcker han fram och ger mig en CD med Ted Gärdestad och säger: 

- Jag är Ted Gärdestads pappa och jag tycker det skulle vara så roligt om du ville ta upp ett par av Teds sånger på din repertoar. 

Wow! Jag blev alldeles varm i hjärtat av frågan och åkte genast hem och lyssnade på CDn.

Just då höll jag på att färdigställa min bok "Våga drömma". Den skulle komma ut lagom till bokmässan i september. Men den blev försenad så jag satt i Mun- & Fotmålarnas monter istället och målade. Det var då jag blev kidnappad!

Det var inte så farligt som det låter. Men lite chockad blev jag allt. Det var Ingvar Oldsberg som lurat mig och på lördagskvällen var jag med om en av de mest speciella kvällarna i hela mitt liv i programmet: "Här är ditt liv".

Min tillvaro blev helt upp och ned efter det. Och jag har aldrig jobbat så mycket i hela mitt liv som det året som följde. 

Snart var det dags för vårvernissage igen i maj 2011 och traditionsenligt invigde Per Ragnar och jag sjöng några sånger. Efteråt satt jag som vanligt och signerade mina CD. Då var det en man där i kön som köpte en av mina CD. Han fick den signerad och sedan när allt var betalt och klart så sträcker han fram och ger mig en dubbel-CD med Ted Gärdestad och säger: 

- Jag är Ted Gärdestads pappa.
- Ja, det är ju du! utbrister jag.
- Jag tycker fortfarande det skulle vara väldigt roligt om du ville ta upp ett par av Teds sånger på din repertoar. 

Arne Gärdestad och jag fick en väldigt fin relation och jag vågade till och med ringa Kenneth som skrev en text till låten "Hold Me" på CDn "Ett ögonblick".

Därför var det ett enkelt val att fråga om jag fick spela in fler av Ted-låtarna på min 25-årsjubileums-CD. Det var dessutom samma år som Ted skulle fyllt 60 år!

Tidig vår var jag hembjuden till Kenneth och Arne var så klart också där. Vi fick en oförglömlig stund tillsammans och framför allt Kenneth berättade många minnen och visade runt i huset där så mycket musik skapats.


Gärdestads och jag

Det var sista gången jag träffade både Kenneth och Arne. Samma år gick Arne bort och året därpå dog Kenneth efter att Sverige på olika sätt visat sin förundran, inte minst i programmet "Så mycket bättre", över den musik han skrev tillsammans med sin bror.

Jag är så tacksam att få sjunga Ted och Kenneths låtar! Speciellt som deras far Arne, med sina varma pliriga ögon och en räv bakom örat, bett mig att ta upp dessa sånger på min repertoar. 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar