Idag är det internationella handtvättardagen

tvål

Att tvätta händerna är något jag aldrig gör. Däremot tvättar jag nog oftare fötterna än de flesta andra. Ta i hand är något jag hellre aldrig gör, eller hälsar med armbågen, kramas gör vi inte heller längre. 

De flesta som träffar mig för första gången, när vi inte lever i Corona-skräck, sträcker nästan alla fram en hand för att hälsa. Det är ju så vi hälsar på varandra här i Sverige. Eftersom jag inte har några armar så uppstår det alltid en liten speciell situation då eftersom jag inte kan ta deras utsträckta hand. En del människor finner sig snabbt och säger:

  • Oj, då! Hur hälsar man på dig då?
  • Ja, det går bra att säga hej, svarar jag, och så säger vi hej.

Andra tycker däremot att det känns oerhört genant och vet inte riktigt vart de ska ta vägen.

En del (mest äldre damer) kastar sig runt min hals för de tycker att de känner mig. De har ju läst om mig i tidningar och sett mig på teve och följt mitt liv, men jag måste erkänna att det känns lite påträngande när en vilt främmande människa omfamnar mig så. 

I Japan, där jag är då och då, är det väldigt smidigt för mig för där bugar man när man hälsar. Plötsligt är jag precis i samma situation som alla andra och inte alls handikappad.

Men tillbaka till dagens ämne! Det är viktigt att vi är rädda om varandra i dessa tider och tar hänsyn. Behöver du en skön tvål? Då kan du köpa den av mig!

Läs mer här:

Pumptvål »

Hårdtvål »

 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar