Tack Japan för ännu en turné!

Det var en väldigt trevlig turné vi fick uppleva i Japan denna höst. Framför allt var det roligt att få besöka flera högstadie- och gymnasieskolor och träffa flera tusen elever. Skolorna i Japan är inte så små precis. En skola vi kom till var som en Harry Potter skola. Riktigt gamla byggnader och strikt känsla. Jag skämtade om det och eleverna som hade varit väldigt stela slappnade av och skrattade, kändes det som. Jag sjöng och berättade om mitt liv. Om hur varenda människa är unik, viktig och värdefull och att det är ok att vara annorlunda. Och att precis som Harry Potter välja det goda i livets alla val. 
Pressen på eleverna är så stor, både från föräldrar och lärare och en del orkar inte längre. Då känns det verkligen meningsfullt att tala om att rikedomen i livet inte hänger på betyg eller toppjobb utan har andra viktigare värden. Många av mina sånger och det jag talar om handlar därför om kärlek och att älska inte bara andra utan även sig själv och att när vi älskar varandra och får kärlek, då blir vi starka. Och då spelar det ingen roll hur vi ser ut, hur smarta vi är eller hur mycket pengar vi tjänar.

Den här turnén hade jag Rutsuko Bedow som tolk vid alla mina framträdanden. För er som kanske såg Här är ditt liv 2010 så känner ni igen henne. Hon är min bästa vän i Japan och med över tjugo års vänskap så känner hon mig väl. Jag är så tacksam när hon finns vid min sida för då är det så lätt att tala och uttrycka sig på scen. Hon vet nästan vad jag kommer att säga innan jag säger det!

I min förra blogg berättade jag ju om att min manager Mitsuno avled strax innan vi kom till Japan. Under den tid han skötte mina turnéer i Japan hade han två sekreterare som också tolkade all korrespondans eftersom Mitsuno inte talade engelska. Båda kom och besökte olika framträdanden. Yukari Hata fick vi ett hastigt taget kort med i taxin innan hon hoppade av vid tåget och Yumiko Soga träffade vi i ett litet rum i en av kyrkorna jag sjöng i. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Jennifer » Lyssna på YouTube:  ”Hej! Jag ska sjunga Det finns en källa på en begravning snart. Jag undrar vilken..”

  • レーナ » ハネムーンから無事に戻ってきました。:  ”私の名前はNORIKO SUGIURAです。 私のニックネームはレーナです。 あなたの生き方に感銘をうけて、同じ名前を使って生きています。 あなたの生き方にエネ”

  • Jeni » Happy Easter! Mini-concert #2:  ”Dearest Lena-San&Patrik-San, (and Ferdinand)We pray that you had a Happy Easter...”

  • Tua Hado » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tack än en gång för så vacker konsert. Du välsignar oss verkligen. Du är mycket ..”

  • Sonja Jönsson » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tänk att få så mycket positivt på några minuter. Tack Lena Maria”

Bloggarkiv