Insamlingsstiftelsen Lena Marias Vänner Logotype

AVSLUTAD INSAMLING

Nu har vi hjälpt tre pojkar i Uganda.

EZRA - GERALD - JB

STORT TACK FÖR DIN GÅVA!

Nu har vi skickat €2100, €700 till varje pojke för att hjälpa dem.

EZRA

är 16 år och har ett stort intresse - att sticka tröjor. Just nu går han en yrkesutbildning och vill sedan etablera sitt egna stickningsföretag.

Ezra föddes med svårt missbildade ben som hindrar honom från att kunna gå och som om detta inte vore nog är Ezra även föräldralös.

Nu kan han:
  - slutföra utbildningen
  - få en ny rullstol
  - få en egen stickmaskin

GERALD

är 10 år och började i en vanlig skola men går nu i en specialskola i staden Kisoro. Han föddes dövstum och har en lillebror Ambrose som också är dövstum. Geralds familj är mycket fattig.

Nu kan han:
  - gå ett år till på specialskolan
  - hjälpa sin familj med de extra omkostnader de har pga av hans funktionsvariation.

JB

(Mwebaze John Baptist) är snart 7 år och har en CP-skada och får ibland svåra epileptiska anfall. Hans mamma är barnmorska och har ensam tagit hand om sin son, JBs pappa övergav dem när JB var fyra dagar gammal. JB kan se och höra men oförmögen att prata, gå eller sitta själv.

Nu kan han:
  - bo ett år till på barnhemmet i Kampala för barn med funktionsvariationer.
  -hjälpa sin mamma med de extra omkostnader hon har pga av hans funktionsvariation.

lena_240513_140831

BWINDI ANGELS OF HOPE

Bwindi Angels of Hope logo

I Bwindi djungelns södra del och den lilla staden Rubuguri Town finns en liten organisation som heter Bwindi Angels of Hope.  2021 startade dem som ett svar på de utsatta barnens tysta röster. Samhället präglas av fattigdom, analfabetism och föräldrars död på grund av hiv och malaria.

I Glow Community-skolan möter vi härliga barn som genom lärande uppmuntras att utforska sina intressen och talanger. Skolan är en vårdande tillflyktsort som ger utsatta barn inte bara en utbildning utan även självförtroende, motståndskraft och en passion för att blomstra i en föränderlig värld. Bwindi Angels of Hope hjälper även barn som lever med funktionsvariationer att hitta vägar till lärande.