Idag firar vi kvinnan!

Att MÅ BRA är nog något de flesta av oss vill. Jag får ofta frågan -Hur kan du vara så glad jämt? För det första så är jag inte glad jämt men jag är oftast glad. För mig är livet en stor gåva och jag njuter av att få uppleva varje dag i mitt liv.
Att vara kvinna och född med ett handikapp kanske inte är de bästa förutsättningarna för att få ett lyckligt liv i dagens samhälle. Det finns så många ideal som vi tror ger oss glädje och framgång.
När jag är ute och håller mina föreläsningar så talar jag mycket om hur jag tänker, vilka val jag har gjort och vad jag tycker ger mig glädje och inspiration i livet med utgångspunkt från mitt eget liv och mina upplevelser och erfarenheter.
Idag är det Internationella kvinnodagen. Och jag vill uppmärksamma den genom att berätta vad Fair Trade samfundet gör för kvinnor i världen. Jag har valt att sälja Fair Trade produkter i min butik för att kunna hjälpa de som har det allra svårast i världen.
I länder med utbredd fattigdom är det oförnekligen så att kvinnor får dra det tyngsta lasset, och det är också därför det internationella Fair Trade-samfundet alltid lagt stor vikt vid att motverka detta då jämställdhet är en absolut grundförutsättning för utvecklig och socialt välmående samhällen.
Visste du att majoriteten av Fair Trade-företagen har kvinnligt ledarskap? Detta är ett resultat av kompetenta kvinnor världen över som med hårt, inovativt arbete, viljor av stål och systerskap organiserat sig för att utmana förtryckande traditioner och handelsmönster. 
Men det är också ett resultat av DITT val att välja Fair Trade när du handlar. DU har MAKTEN att göra skillnad.
Temat MÅ BRA kommer jag att utveckla framöver. Hör gärna av dig om du vill att jag tar upp något speciellt ämne.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln