Japan - halvtid!

Jag älskar verkligen att vara i Japan. Visst, det finns saker man blir trött på men det positiva överväger helt klart. Så många fina och goa människor och god mat.
Den här turnén sjunger jag mest i skolor och kyrkor men sista dagen blir det en konsert i ett av Osakas konserthus.
Vi har redan varit med om en hel del så här följer några glimtar från våra dagar här:

Först flög vi till Tokyo och bodde hos vännerna Okabe's i Chiba några nätter. Gunilla som kommer från Lidköping, lärde jag känna för många år sedan då hon kom till en av mina konserter i Japan. Vi bjöds på underbara middagar som hennes man Yochan lagade. Vi åkte och hälsade på Anna, en av deras två döttrar (bild till vänster) och även till Yochans mamma. Vi tittade också förbi deras kyrka där många olika aktiviteter äger rum och vi hann även shoppa lite.

En av dagarna tog vi oss också med tunnelbana på egen hand till Shinjuku i Tokyo där jag funnit världens underbaraste tygaffär - Okadaya, med fem våningar - som just denna helg hade en massa rea! Skrynkelfria tyger med vackert fall och hög kvalité och jersey som är tunn och fin och håller formen många tvättar, sådana tyger går inte att hitta i tygaffärerna i Sverige. Så nu ska det bli nya kläder sydda. 

Så var det dags för turné och vi tog Shinkansen ner till Osaka och började med skolbesök:

Sedan hade vi en ledig dag och riktigt tur med vädret så vi gick rakt över gatan till Osaka Castle som vi bor granne med. Och så njöt vi sushi...

Sedan fler konserter, denna gång i kyrkor: Kobe Shinsei Church där det var slutsålt (det har det iofs varit överallt), kyrkan kallas även "Hallelujah Chapel". Sedan dagen därpå Kobe Shinsei Church där jag hade den stora glädjen att träffa flickan på bilden. Vi träffades för 10 år sedan då hon bara var ca ett år. Nu hade hon även en lillasyster! På kvällen samma dag var vi till Ibaragi Bible Church där vi också bjöds på härlig sång av en kör som satts ihop enbart för denna kväll med exakt hundra sångare. De bjöd på flera sånger och det var så bra. De hade bara haft två övningar, verkligen imponerande! Deras körledare Mr. Shinichiro Yamamoto är en fantastisk pianist som jag fick glädjen att sjunga ett par sånger tillsammans med. Men det är framför allt sitt eget ljud- och managementföretag han jobbar med och så reser han runt och leder 26 st. körer runt om Osaka i Kansai area. Där ligger du i lä Putte Nelsson.

Sedan hade vi en ledig dag igen och då åkte vi och hälsade på familjen Mitsuno. Mr. Sadayoshi Mitsuno var Anders Wihks och min manager i många år och förra veckan dog Mr. Mitsuno på grund av cancer. Hans fru och yngsta dotter tillsammans med deras pastor välkomnade oss till sitt hem. Det var ett dyrbart och fint möte då vi delade minnen och det var en glädjestund mitt i saknaden av Mr. Mitsuno.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jennifer » Lyssna på YouTube:  ”Hej! Jag ska sjunga Det finns en källa på en begravning snart. Jag undrar vilken..”

  • レーナ » ハネムーンから無事に戻ってきました。:  ”私の名前はNORIKO SUGIURAです。 私のニックネームはレーナです。 あなたの生き方に感銘をうけて、同じ名前を使って生きています。 あなたの生き方にエネ”

  • Jeni » Happy Easter! Mini-concert #2:  ”Dearest Lena-San&Patrik-San, (and Ferdinand)We pray that you had a Happy Easter...”

  • Tua Hado » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tack än en gång för så vacker konsert. Du välsignar oss verkligen. Du är mycket ..”

  • Sonja Jönsson » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tänk att få så mycket positivt på några minuter. Tack Lena Maria”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln