Växbo Lin

Nu har jag tagit in några produkter från Växbo Lin i Hälsingland till min Butik Lena Maria. Just i Växbo finns landets bäst bevarade miljöer från linberedningens glansdagar. De små linberedningsverken vid Trolldalen vittnar om den linodlande allmogens nyttjande av vattenkraften. På denna historiska mark och med detta kulturarv i ryggen startades Växbo Lin 1989.
Disktrasor i olika färger. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial. Disktrasor i olika färger. Lin har den unika egenskapen att absorbera fukt bättre och sedan torka snabbare än något annat naturmaterial.

Till en början var produktionen enbart inriktad på spinning men efter några år startade även linneväveriet. Alla produkter är vävda i 100% lin. De är 13 medarbetare som tillsammans väver, syr och säljer dessa vackra linneprodukter. Deras vision är att Växbo Lin ska utveckla, tillverka och marknadsföra moderna linneprodukter med avsikten att väcka lust och skapa mervärde för kunder och medarbetare samt att föra vidare en unik hantverkstradition. De arbetar utifrån tre ledord som genomsyrar hela deras verksamhet. Växbo Lin är: – Gediget – Personligt – Nyskapande.

De varor jag tagit hem är:

  • Disktrasor
  • Grytlappar
  • Torkmattor
  • Badhanddukar
  • Handdukar
Läs mer om dem i min webshop!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv