Braskotten!

I veckan var jag på Formex mässan och träffade alla mina leverantörer. Det är så roligt och en av höjdardagarna under året.

Ibland hittar man nya saker som är intressanta som t.ex BRASKOTTEN! Vilken rolig produkt. Jag har redan fått den med hem till butiken och lagt upp den i webshoppen!

Historien om braskotten är intressant:
Allt började någonstans i Västernorrland på svärmors utedass där Robert Kraft satt och läste Hemmets Journal. I den finns en stående sida med husmorstips och Robert läste att man kunde tillverka riktigt bra braständare av tallkottar och gamla ljusstumpar. Men när Robert försökte sig på detta så fungerade det inte alls.
Efter ett par lyckade och några mindre lyckade tester hade Robert lyckats tända ett antal brasor med paraffinkottarna, men något var fel. Vissa brann bra, andra inte. Besatt av tanken på att idén skulle lyckades började Robert experimentera på allvar med kokningsprocesser, temperaturer och olika ingredienser. Han kom fram till att de allra bästa kottarna var restprodukter från skogsindustrin. Vid framställningen av tallplantor så kasseras miljontals kottar efter att tallfröna tillvaratagits av plantskolorna. Dessa kottar är klängda vilket betyder de har genomgått en process som gör att de öppnar sig och släpper ut fröna. Kvar blir en helt öppen kotte som släpper in mycket syre mellan fjällen när det brinner.
Robert kom efter ett hundratals försök fram till det perfekta receptet. Den produkt som kom fram var Braskotten. En braständare tillverkad av en ren naturprodukt från tallskogarna i Västernorrland.

Kotten är inte bara vacker att se på. Den är också mer än dubbelt så effektiv som andra braständare på marknaden. Den brinner nämligen med mer än dubbelt så hög temperatur än andra braständare. Stearinet som kotten är behandlad med kommer från Delsbo Candles. Svanenmärkta stearinljus som av olika anledningar inte duger till försäljning ute i handeln tillvaratas och smälts ner.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Jennifer » Lyssna på YouTube:  ”Hej! Jag ska sjunga Det finns en källa på en begravning snart. Jag undrar vilken..”

  • レーナ » ハネムーンから無事に戻ってきました。:  ”私の名前はNORIKO SUGIURAです。 私のニックネームはレーナです。 あなたの生き方に感銘をうけて、同じ名前を使って生きています。 あなたの生き方にエネ”

  • Jeni » Happy Easter! Mini-concert #2:  ”Dearest Lena-San&Patrik-San, (and Ferdinand)We pray that you had a Happy Easter...”

  • Tua Hado » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tack än en gång för så vacker konsert. Du välsignar oss verkligen. Du är mycket ..”

  • Sonja Jönsson » Glad Påsk! Minikonsert nr 2:  ”Tänk att få så mycket positivt på några minuter. Tack Lena Maria”

Bloggarkiv