Slava Ukraina

Det var för väl att jag inte svimmade. Jag har skyarna att tacka. 36 grader varmt och jag var placerad mitt framför min publik med solen som spotlight. Men tack gode Gud för skyarna som dämpade solens intensiva värme. 
Fast just där och då tänkte jag faktiskt inte så mycket på det. Så mycket annat fick min uppmärksamhet. Jag sjöng på ett fängelse för sjuka och handikappade. I Ukraina finns 142 fängelser men dålig tillgång på läkare och sköterskor så därför har man samlat fångar med speciella behov på ett fängelse. 
Innan vi gick in fick vi lämna ifrån oss pass, mobiltelefoner och plånböcker. Det kändes inte helt bekvämt ska jag erkänna. Sedan fördes vi genom sluss och låsta gallerdörrar in till en öppen yta med den lilla ortodoxa kyrkan intill. 
På parkbänkar och bakom galler på en plats vid sidan satt sedan min publik. De mötte mig med leenden och värme och det var inte svårt att sjunga och berätta om mitt liv. 

Det tog sju timmar med bil till staden där fängelset låg. En vacker färd med enorma åkrar med majs och solrosodlingar. Men väldigt skumpigt! Kanske borde de lägga några fler kronor på sina vägar...

Om jag ska vara helt ärlig så hade jag inte så höga förväntningar inför den här resan. Men jag blev oerhört positivt överraskad! Vilket härligt land Ukraina är. Vilka människor! Vi blev så gott omhändertagna, bjöds på god mat och härliga möten och upplevelser. Jag gjorde många intervjuer, både radio och TV. Uppträdde i två kyrkor med min sång och min livsberättelse.  Sista dagen var vi också på ett sjukhus i Kiev för krigsskadade. Där sjöng jag också utomhus i en mycket vacker miljö. Tack alla som gjorde denna resa möjlig och tack för det fina upplägget under resan. Ukraina är ett land jag gärna åker tillbaka till!

Sjukhusprästerna och jag!
Sjukhusprästerna och jag!

Kommentera gärna:

  • jan Englöf • 13 augusti 2016 14:02:48
    Intressant och uppmuntrande läsning om dina upplevelser i Ukraina

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Olle & Marie » Kent Nilhag - R.I.P.:  ”Så fint skrivet & så underbart att du sjöng på begravningen❤️ Det blir tomt på t..”

  • Ulrika Ekström » Kent Nilhag - R.I.P.:  ”Vila i Frid ❤”

  • Margret Wrennstad » Kent Nilhag - R.I.P.:  ”Vila i frid gamle vän, jag får titta på filmklippet från Bräcke tiden. Varför? ”

  • Marcus Alphed » Kent Nilhag - R.I.P.:  ”En fin vän har lämnat oss. Tack för att du fanns, du gav många människor (inklus..”

  • Cecilia Johansson » 2019 - ett gott nytt år!?:  ”Här blåser det massor. Ska bli roligt med ett nytt år. Kram”

Bloggarkiv