Bok & CD "Benjamin Blå" - Magnus Hördegård

Price:
229 kr
Inc. 6% Tax
Quantity:
BOK: Biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå" handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade - Benjamin blir mirakulöst frisk.

Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller, om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

"Vägen hem för Benjamin Blå" bygger på verkliga händelser.

Det är en väldigt vacker berättelse Magnus har skrivit. ANNA EKMAN, förläggare

Magnus Hördegårds berättelse om Benjamin Blå berör mig existentiellt. Efter läsningen stannar bilden av mamma Anna och de varma och uppriktiga samtalen vid köksbordet kvar. Ett sökande med ärligt hjärta är alltid något gott. ELISABET NORIN, redaktör & författare

Magnus berättelse berör på många plan och redan efter några sidor förstår jag att det är musikaliteten i språket som leder mig vidare. Det är ingenting man kan lära sig, det har man i sig. Läs högt och njut." AC COLLIN, författare och skrivarpedagog

En stark berättelse som i själ och hjärta handlar om att hitta sig själv. LINNÈA ISHEDEN, redaktör

CD: CD-skiva, Benjamin Blå, utk sept 2016. Tio poplåtar på svenska, snygg booklet där alla texter finns med.

Magnus Hördegård, f 1968, är musiker, pianopedagog, musikskapare och textförfattare. Efter att ha skrivit musik och texter sedan början av 2000-talet, gör han nu debut som författare. Samtidigt som han skrev biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå", skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan heter "Benjamin Blå" och är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik.