Grattis alla kvinnor!

Idag är det Internationella Kvinnodagen och senare i eftermiddag ska jag sjunga och tala på Vänermuseet i Lidköping.
Det finns många kvinnor jag beundrar och jag vill denna dag lyfta fram en ung och mycket beundransvärd kvinna. Jag har just lyssnat klart på boken "Malala" skriven av en fantastisk kvinna som trots hot och stort motstånd stod upp för alla barns, framför allt flickors, rätt att studera och gå i skolan.
“Ett barn, en lärare, en bok och en penna kan förändra en värld” säger Malala Yousafzai. En mycket stark livsberättelse som inspirerade mig enormt.

Läs den om du har möjlighet, det är nyttigt att läsa om mod, envishet och målmedvetenhet. Vi har alla enorma möjligheter att påverka vår omvärld att bli en bättre plats att leva på.

För några dagar sedan var jag i Ljungby och föreläste för gymnasieungdomar. De var så härliga! Lyssnade uppmärksamt och hade bra frågor. Så jag sa att Ljungby är nog en trevlig stad att bo i men möttes av ett neeeej från eleverna. Mycket underligt, tyckte jag, så jag avslutade med att förtydliga just det som jag tycker är så viktigt. Det är du och jag som formar den miljön vi bor i. Alla måste få ta del, ha samma rättigheter och skyldigheter. Vi har alla samma värde, alla har rätt till respekt oavsett om vi är man eller kvinna, gammal eller ung, funktionsnedsatt eller inte (vem som nu inte är det). Omtanke, uppmuntran och kärlek är det vi alla behöver som mest. Får vi det blir vi trygga, mår bra och kan blomma ut som människor!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv